De vele Curly Girl termen!

CG methodeLeave a Comment on De vele Curly Girl termen!

De vele Curly Girl termen!

Het begin van mijn curly Girl journey

Toen ik aan mijn CG journey begon, viel het mij op dat er heel veel termen worden gebruikt in de curly girl community. Er worden zelfs nieuwe termen bedacht door (curly girl)influencers.

Het zijn termen die de verschillende verzorgings- en stylingstechnieken en manieren omschrijven.

Voor mij is het een uitdaging, omdat ik niet veel dingen tegelijkertijd kan onthouden. De kans is groot dat ik alles door elkaar zou halen.

De curly girl termen

Hieronder benoem ik per sessie (wassen, stylen en drogen) een paar termen en waar de verwarring ligt.

Wassen

Tijdens het wassen: Wat is een final wash? Wat is een co-wash? Wat is het verschil tussen een conditioner en een leave-in conditioner? Is een deep-conditioner hetzelfde als een haarmasker? Wat is het verschil tussen een washday en een refreshday? Wat is squish to condish? Is scrunchen niet hetzelfde als squish to condish?

Stylen

Tijdens het stylen: Wat is de praying hands techniek? Wat is roping? Wat is raking? Wat is scrunchen? Wat is het verschil tussen scrunchen en S.O.T.C. (Scrunch Out The Crunch)? Wat is de L.O.C. (leave-in,olie, cream) of L.C.O. leave-in,cream,olie) methode?

Ploppen met een microvezel handdoek

Drogen

Tijdens het drogen: Wat is ploppen? Wat is het verschil tussen ploppen en micro-ploppen?Waarom een microvezel handdoek of een T-shirt gebruiken bij het drogen van het haar? Wat is S.O.T.C.? Waar staat het voor? En is het nou met olie of niet? Wat is air dryen? Tijdens het diffusen: Wat is hovering? Wat is de pixie-methode?

Haareigenschappen

Wat zijn haareigenschappen? Wat is porositeit? Wat is elasticiteit? Wat is dichtheid? En wat is dikte? Wat is je krultype?

Wat betekent het als je lage porositeit haar hebt? En hoge porositeit? Hoe kun je ervoor zorgen dat het haar weer in balans is?

Wat is moisture? Wat is proteïne? Hoe weet je of je haar tegen proteïne kan? Hoe weet je of je haar een tekort heeft op moisture en/of proteïne? Wat is een moisture overload? En wat is een proteïne overload?

Volg jij het nog?

Zoals je net gelezen hebt komen er best veel (onbekende) termen voorbij.

Mijn manier

Wat ik als eerste deed en nog steeds doe is gebruik maken van mijn inspiratiebronnen, genoemd in een ander blog artikel ‘Hoe kwam ik in aanraking met de Curly Girl Methode?’.

Alle informatie staat al op internet. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Hieronder laat ik in een kort video zien hoe ik onverwachts ondervraagd word door ons 4-jarig neefje. Ik ben ondertussen zijn oma’s haar aan het doen. Dit is een fragment. Ik werd in de complete video 15 minuten lang ondervraagd. Zo leuk hoe nieuwsgierig hij is! Uiteraard heb ik al zijn vragen kort maar duidelijk beantwoord.

Met mijn schoonmoeder en neefje Denzel, onze mini vlogger. Hij noemt mij mama tua, dat tante in het Moluks-Maleis betekent.

Denzel hield mij een spiegel voor. Hij liet me zien dat ik niet zo moeilijk hoef te denken:

  • Shampoo: haren schoonmaken
  • Conditioner : haren zacht maken
  • Krul crème: krullen mooier maken
  • Gel: haren hard maken

Ik zal over alle bovenstaande termen een artikel schrijven. Ook al staat alles al op internet, ik vind het leuk in mijn eigen woorden te vertellen hoe ik alles toepas in mijn haar routine.

Mochten er vragen of suggesties zijn dan hoor ik het graag! 📩

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top