Wat als de meeste CG producten niet meer werken voor jou. Geef je jouw CG krullenjourney op?

CG methode Haar- en hoofdhuidverzorging Ingrediënten lijst Stylingsadvies Tips & tricksLeave a Comment on Wat als de meeste CG producten niet meer werken voor jou. Geef je jouw CG krullenjourney op?

Wat als de meeste CG producten niet meer werken voor jou. Geef je jouw CG krullenjourney op?

Ben je lange tijd bezig jouw krullen op de CG manier te verzorgen? Wat je ook doet, je ziet geen vooruitgang, niets lijkt te helpen? Heb je zowat alle CG producten in huis gehaald om de mooiste krullen te krijgen. Sta je op het punt om op te geven?

Lees eerst even deze blogpost. Ik weet bijna zeker dat je hier niet eerder aan hebt gedacht!

Mijn vorige blogpost ging over verschillende oliën voor jouw haar, maar wat als jouw haar helemaal niet van olie houdt! In mijn werk als krullenstyliste kom ik verschillende soorten krullen van klanten. Ik heb opgemerkt dat er één soort type haar is die niet tegen olie kan.

Hier een aantal kenmerken van het haar en tegelijkertijd ook het resultaat na het gebruik van een leave-in conditioner en stylingproducten:

 • Vanaf de aanzet pluizig
 • Weerbarstig
 • Stro-achtig
 • Krullen, maar neigt snel naar wavy
 • Grof
 • Veel haar
 • Droog

Check de ingrediëntenlijst mochten jouw krullen:

 • meer gaan pluizen
 • niet meer willen krullen
 • ontzettend droog aanvoelen
 • slierterig worden

Is het je wel eens opgevallen dat vrijwel zowel elke leave-in conditioner als stylingproduct minimaal één olie als ingrediënt bevat? De eerste 5 ingrediënten in elke ingrediëntenlijst zijn het hoogst geconcentreerd. Hoe lager een ingrediënt staat, hoe minder geconcentreerd het aanwezig is in het product. Gebruik dan een product waarbij er geen oliën in zitten of gebruik een product met maximaal één olië zo laag mogelijk in de ingrediëntenlijst. Dat scheelt enorm.

Experimenteer met zelfgemaakte producten:

Een manier om te achterhalen of jouw haar gevoelig is voor oliën is te experimenten met zelfgemaakte producten, zoals zelfgemaakte lijnzaadgel. Je kunt bijvoorbeeld kokosolie toevoegen. Kijk wat er dan gebeurt met jouw krullen. Ik deel in mijn online mini-training ‘De mooiste krullentransformatie voor jou’ 3 zelfgemaakte recepten.

Voorbeeld klant

Kijk naar de volgende beelden en zie het verschil:

Volledig CG: Stylingproducten met oliën gebruikt!
Niet volledig CG: Stylingproducten zonder oliën, wel siliconen gebruikt. Ze heeft mooiere krullen als ze een niet volledige CG routine volgt. Mijn klant weet hoe ze haar krullen moet verzorgen en weet dat ze een final wash moet doen om de siliconen er weer uit te wassen.

Conclusie

Belangrijk is om zelf op zoek te gaan, om zelf te experimenteren met verschillende producten. Niet door alles klakkeloos te kopen, maar leer de ingrediëntenlijst te lezen voordat je iets koopt.

Geef niet gauw op, wellicht kan het zijn dat jouw haar niet tegen oliën kan. Zoals je bij mijn klant ziet, het is niet nodig volledig CG te zijn! Kijk naar waar jouw haar het beste op reageert.

Laat het me even weten als je deze blogpost hebt gelezen en mijn tips hebt opgevolgd. Ik ben benieuwd naar jouw resultaat!

** CG staat voor Curly Girl Method. Het is kort omschreven een methode om krullend haar te verzorgen met haarproducten zonder siliconen, sulfaten, parabenen, uitdrogende alcoholen en minerale oliën.

** Final wash is de eerste stap in de CG krullenjourney, namelijk je haren wassen met een shampoo die sulfaten bevat, zodat alle build-up van bijvoorbeeld siliconen eruit gewassen worden. Zodat je met een schone lei kan beginnen met jouw CG krullen journey. Final wash kun je ook gebruiken als je tussendoor een product met siliconen hebt gebruikt. Niks is verboden, maar lang gebruik van siliconen wordt afgeraden. Gebruik je siliconen, reinig je haar daarna grondig met een sulfaten shampoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top