DIY scrub voor de jeukende en gevoelige hoofdhuid

DIY receptenLeave a Comment on DIY scrub voor de jeukende en gevoelige hoofdhuid

DIY scrub voor de jeukende en gevoelige hoofdhuid

Van de week was het washday en deze keer heb ik voor het eerst DIY scrub voor de jeukende en gevoelige hoofdhuid gemaakt en uitgeprobeerd en daar achteraan een haarmasker gebruikt.

Mijn haren zitten in een hoge knot: de pineapple!

Voordat ik ga slapen doe ik mijn haar in een hoge losse knot (kan ook in een hoge losse staart als je korter haar hebt) om mijn krullen gedurende de nacht te beschermen.

Haren uit de pineapple – Zo zien mijn krullen eruit, net uit de pineapple!

Ruim een uur van te voren pre-poo gedaan met Righteous Root Oils

Pre-poo: De Righteous Roots Oils voor het eerst gebruikt! Deze olie vind ik prettig omdat het een fijne mint-achtige geur heeft en het voelt stroperig aan! Hierdoor hoefde ik weinig olie te gebruiken. Het verdelen van de olie over mijn hoofdhuid ging heel makkelijk.

Gefluffde krullen na de pre-poo

Dit DIY scrub en Shea Moisture African black soap dandruff control hair masque heb ik gezien bij @curlysayn (op IG) op haar YouTube kanaal. Mijn recept, mijn haar routine en haarproducten wijken iets af. Zie foto 5: recept en foto 6: haar routine

In een kom alles goed door elkaar roeren

Het aanbrengen van de scrub op mijn hoofdhuid ging makkelijker dan ik had gedacht. Door de suiker krijg je echt een scrub-effect! Ik heb tot nu toe (5 dagen later) geen last van mijn hoofdhuid, maar het is nog te vroeg te concluderen dat het echt door de scrub komt. Ik zal dit vaker moeten toepassen.

Voor de volgende keer gebruik ik een olie (lemongrass) in plaats van limoensap. Had geen lemongrass olie in huis

Mijn haar routine

De Shea Moisture African black soap dandruff control hair masque heeft ook een reinigende werking voor de hoofdhuid en mijn haar reageert goed op het masker. Ik heb het 30/40 min. laten intrekken. Dit haarmasker in combinatie met de DIY scrub werkt goed!

Er zit volume in het haar met een beetje pluis maar er is wel een mooie kruldefinitie te zien

Het is voor herhaling vatbaar! Ik zal deze haar routine één keer in de maand toepassen. Mijn hoofdhuid voelt schoon, maar niet droog aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top