Begrippenlijst must-have producten en termen CG deel 2

InformatiefLeave a Comment on Begrippenlijst must-have producten en termen CG deel 2

Begrippenlijst must-have producten en termen CG deel 2

Dit is een begrippenlijst van de producten en termen inclusief afkortingen. De lijst staat op alphabet en zal regelmatig geüpdatet worden. Er komen meerdere CG begrippenlijsten. Dit is deel 2. Ben je nieuwsgierig naar deel 1: Begrippenlijst aanbreng- en droog technieken? Klik dan hier.

Mocht er iets aangepast moeten worden, kun je hieronder een bericht achterlaten of via CONTACT een bericht sturen.

Clarify

Clarify betekent reinigen. Clarify is je haar en hoofdhuid grondig schoonmaken met een clarifier. Met clarifier wordt een clarifying shampoo bedoeld. Deze bevat hard reinigende ingrediënten.

Doel: Grondig reinigen van hoofdhuid en haar. Het verwijderen van build-up ontstaan door producten, maar ook door natuurlijke oliën en zweet. Het verwijderen van niet CG ingrediënten zoals siliconen.


Cleansing

Cleansing is je haar en hoofdhuid schoonmaken met een cleanser. Met cleanser wordt een cleanser shampoo bedoeld. Deze bevat mild reinigende ingrediënten

Doel: Mild reinigen van hoofdhuid en haar. Het verwijderen van build-up. Een cleanser kun je regelmatig gebruiken.


Conditioner

Een conditioner is een product die je haar voedt en zacht maakt na gebruik van een shampoo.

Doel: Het haar voeden, zachter maken en uitspoelen.


Co-wash

Een co-wash is je haren wassen met conditioner in plaats van shampoo. Tegenwoordig bestaan er speciale co- wash conditioners die bedoeld zijn om te co-washen. Deze hebben meer reinigende ingrediënten dan de gewone conditioners.

Doel: Met een co-wash kun je toch je haar en hoofdhuid reinigen zonder het strip-effect van een shampoo.


Deep conditioner

Een deep conditioner is een conditioner die een diepere werking heeft dan een normale conditioner. Op schoon haar aanbrengen. Dit betekent na het aanbrengen van de shampoo. Deep conditioning kun je beschouwen als een extra behandeling om je droge (en eventuele beschadigd) haar extra aandacht, voeding en hydratatie toe te voegen.

Doel: Met een langere inwerktijd dan een conditioner bereik je meer resultaat. Door warmte (heat cap of een douche cap) laten inwerken en na een paar minuten tot maximaal een uur (afhankelijk van hoe droog het haar is) goed uitspoelen.


Dirty deep conditioner

Bij dirty deep conditioner breng je de deep conditioner aan vóórdat je je haren gaat wassen. De naam zegt het al: op ‘vies’ haar. Voor het doel en werking van een deep conditioning: lees het stukje over Deep conditioner.

Doel: Dirty deep conditioning kan op droog of op vochtig haar aangebracht worden. Voordelen van een dirty deep conditioner is tijdsbesparing en multitasking. Je kunt in de inwerktijd andere dingen buiten je badkamer/douche doen.


Final wash

Het betekent letterlijk: je laatste was-routine. In de CG methode betekent dit dat je de final wash doet aan het begin van jouw CG journey! Gebruik een shampoo met sulfaten.

Doel: Door het gebruik van een shampoo met sulfaten zijn alle sporen van eventuele siliconen uit het haar verdwenen. Vanaf nu kun je CG producten gebruiken.


Gel

Styling product. Een gel is een onmisbaar product. Wil je mooie krullen de hele dag? Zorg dan voor een gel die voldoende hold geeft

Doel: Een gel zorgt voor voldoende hold om de krullen te behouden enerzijds en een gel zorgt voor een sealende laag zodat het de vocht niet kan ontsnappen anderzijds.


Haarmasker

Een haar masker is een masker die je normaal gesproken op nat haar aanbrengt. Een haar masker geeft een aanvulling op het moisture level van het haar

Doel: Zie uitleg Deep conditioner


Leave-in conditioner

Een leave -in conditioner is de primer voordat je een styling product in je haren doet. Een leave-in conditioner breng je aan op kletsnat of vochtig haar.

Doel: Belangrijk is de slip van een leave-in conditioner. Een goede slip betekent dat het product makkelijk door het haar glijdt bij het aanbrengen. Dit zorgt er ook voor dat de styling producten makkelijker en sneller door het haar kunnen worden aangebracht.
Niet uitspoelen.


Low poo

Low poo is je haar wassen met een CG shampoo

CG shampoo: zonder parabenen, sulfaten, siliconen en uitdrogende alcoholen


No poo

De naam zegt het al, je haar wassen zonder shampoo

Doel: Dit is een zeer strikte regel van de CG methode. Een alternatief voor een no poo methode is je haar wassen met DIY appelcider azijn


Pre poo

Pre poo is een fase die je doet vóórdat je shampoo in je haren doet. Dit kan met olie of een conditioner. De focus ligt op de hoofdhuid, waarbij het masseren van de hoofdhuid een grote bijdrage levert aan het losmaken van de build-up van producten enerzijds. Anderzijds bescherm je de hoofdhuid en je haren van het strippend gevoel van de shampoo.

Doel: Het los masseren van build-up, het beschermen van de natuurlijke laag van de hoofdhuid en het haar.


Shampoo

Een CG shampoo: Curly Girl Methode proof. Een shampoo zonder siliconen, sulfaten, parabenen en uitdrogende alcoholen.

Doel: hoofdhuid en haren reinigen. Uitspoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top