Wash day: Appelazijn reiniging Deepconditioning 8020gel methode

Mijn CG journeyLeave a Comment on Wash day: Appelazijn reiniging Deepconditioning 8020gel methode

Wash day: Appelazijn reiniging Deepconditioning 8020gel methode

WASH DAY (day 5)!

Voor het eerst de 8020gel methode uitgeprobeerd en ben er enthousiast over. Op deze wash day heb ik een appelazijn reiniging + deepconditioning + 8020gel methode gecombineerd.

Hieronder leg ik uit wat de 8020gel methode precies inhoudt:

GEBRUIKTE PRODUCTEN + WERKING

🌀Fertilia Biologische Appelazijn: reinigt de hoofdhuid en haren en neutraliseert de PH waarde van het haar. Met waterspuit eerst op de hoofdhuid aanbrengen, masseren en dan pas het haar. Makkelijk te ontwarren met de vingers.

🌀Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Hair Masque: voedt het haar, dikke substantie, niet veel van nodig. Prettig aan te brengen op het haar. Na het aanbrengen en verdelen in het haar, twisten: curl training! Daarna badmuts op voor 25 minuten. Om het warmte-proces te versnellen heb ik 5 minuten met de Dyson Supersonic geföhnd.

🌀As I Am Detangling Conditioner- Leave-in Tangle Releaser: Na het uitspoelen van de appelazijn en deepconditioner (haarmasker) heb ik deze leave-in gebruikt. Volgens de 8020gel methode (van @honestlizhere Instagram) heb ik de leave-in royaal aangebracht. En hierna in de plop voor 15 minuten.

🌀Kinky-Curly Curling Custard: een waterige gel, makkelijk aan te brengen in het haar. Na de plop meteen de gel gebruikt. Volgens de 8020gel methode is het belangrijk een gel te gebruiken die niet veel water nodig heeft. Vandaar mijn keuze voor de Kinky-Curly Curling Custard. Diffusen tot 80% droog, weer de gel aanbrengen op het haar wat 20% nat is en dan diffusen tot 100%. Zorgt voor een keiharde cast, weinig pluis hierdoor.

TOOLS:

🌀Waterspuit

🌀Badmuts

🌀Dyson Supersonic Diffuser

🌀Microvezel handdoek

🌀Wet Brush Pro borstel

CURL TRAINING:

🌀Twisten: tijdens deepconditioning

🌀Finger Coiling: tijdens styling, na de leave-in

Beide technieken bevorderen het krulpatroon: meer gedefinieerde krullen als resultaat.

RESULTAAT:

Wat ik opgemerkt heb is dat de gel cast (het haar wat hard wordt van de gel noemt men de cast) niet 100% droog werd, zelfs niet tijdens het diffusen. Ik heb de Wet Brush Pro borstel moeten gebruiken om de cast te ‘breken’ en hierna werd het langzaam aan droog. Lees: in totaal +6 uur. Hoogstwaarschijnlijk heeft het te maken doordat mijn haar heel droog is en meer vocht nodig heeft in het algemeen.

Super harde gel cast, wat maar niet droog werd..
De gel cast was net uitgeborsteld, haar is nog nat.
Het haar is hier voor 90% droog.

DOEL:

Ik ga de komende tijd meer de focus leggen op moisture(vocht) producten voor mijn haar. Zodra het moisture-gehalte in mijn haar goed zit, ben ik van plan weer de 8020gel methode te doen.

Bekijk hier de video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top