Experiment met steil haar (deel 2)

StylingsadviesLeave a Comment on Experiment met steil haar (deel 2)

Experiment met steil haar (deel 2)

1.Voor 2.Tijdens 3.Na

Nanja’s haareigenschappen

Elasticiteit: Laag | Porositeit: Hoog | Dikte: Fijn haar | Dichtheid: Dun haar | Krultype: 1A/1B/2A

Wat vond ik het hartstikke leuk en tegelijkertijd ook spannend Nanja’s haren te stylen! We hebben veel lol gehad!

Het doel van het experiment

Zoals ik in mijn blog artikel ‘Experiment met steil haar (deel 1)’ heb beschreven was het doel meer volume te creëren! Dat gebeurde ook en ze kreeg zelfs slag! De haarproducten die hieronder staan afgebeeld heb ik gebruikt. Voor de experts valt het meteen op dat bijna alle producten zonder proteïne zijn. Alleen de Aunt Jackie’s Quench! Leave-in conditioner bevat proteïne.

Curly Girl Methode vriendelijke haarproducten

Zoals jullie aan het begin van dit artikel hebben gelezen heeft Nanja hoge porositeit. Dit betekent onder andere dat het haar gevoed moet worden met proteïne. Ik wilde testen en kijken hoe het haar reageert met één proteïne haarproduct.

De volgende keer ga ik meer proteïne toevoegen. Ik zat te denken aan een deepconditioner met proteïne. Ben benieuwd hoe Nanja’s haar dan reageert!

Ploppen

Ploppen!

Dit was even wennen voor Nanja, met een microvezel handdoek ploppen! Dit kan overigens ook met een (het liefst een grote maat) T-shirt!

Ploppen –het haar wikkelen in een microvezel handdoek of een T-shirt- is een droog-techniek waarbij de handdoek of T-shirt het overtollige vocht opneemt. Hoe langer je plopt, hoe droger je haar wordt zonder dat het pluizig wordt!

Voorbeeld hoe te ploppen met een T-shirt

Clumps

Clumps-vorming!

Na het ploppen zien we op bovenstaande foto clumps-vorming met slag ontstaan! Het haar is niet meer stijl/steil! Wat een verrassing!

Clumps: haarstrengen die aan elkaar zijn geplakt waardoor er grotere of dikkere haarstrengen ontstaan.

Het verschil

Het verschil

Wat een verschil! Het haar weet niet wat het mee maakt! Onthoud: PLUIS IS VOLUME! Wees niet bang voor pluis, zolang je haren gehydrateerd zijn en niet afbreken is er niks aan de hand.

Introductie video

Zelf stylen

Nadat ze bij mij is geweest heeft ze een knipbeurt gehad bij haar kapper. Op onderstaande foto-collage heeft Nanja haar haren zelf gestyled! Het haar lijkt wel dikker, voller en luchtiger!

Haren zijn geknipt en ze heeft het haar zelf gestyled: Meer volume en slag!

Tips

Ik heb haar tips meegegeven zodat ze zelf aan de slag kan met haar mooie haren. Ik adviseerde haar ook over de Curly Girl Methode vriendelijke producten, echter bepaalt zij uiteindelijk zelf wat ze in haar haren doet. De Curly Girl Methode is een richtlijn en het moet ook passen in iemand’s haar routine en leven.

Zo blij dat ik Nanja heb laten zien dat het haar best veel potentie heeft volumineus te worden! Vooral als ze onder andere de scrunch-techniek toepast!

Scrunchen: het natte haar -inclusief alle haarproducten al aangebracht- ondersteboven knijpen met bovenwaartse beweging waarbij je pas knijpt zodra je handen zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid zijn!

Het experiment is geslaagd! Bekijk hier de uitgebreide video:

Ik kijk uit naar de volgende keer! Houd mijn blog in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top