Belangrijk: De klontering test!

Tips & tricksLeave a Comment on Belangrijk: De klontering test!

Belangrijk: De klontering test!

Om te checken of producten met elkaar matchen, doe dan de klontering test, vóórdat je de producten in je haar aanbrengt!

Dit gebeurt er als ik vergeet de klontering test te doen:

Dag 3: Witte vlokken in mijn haar!
Naderhand heb ik alsnog de klontering test gedaan met de As I Am Detangling Conditioner & Kinky-Curly Curling Custard: helaas geen match! Het klontert!

Zoals je ziet, zodra de producten op wash day in je haar zitten en het haar droogt op, dan zie je witte vlokken in je haar. In mijn geval zag ik de witte vlokken pas op dag 3! Eerder zag ik geen witte vlokken. Op wash day-dag 1 had ik namelijk een harde en natte gel cast wat heel lang duurde voordat het droog was (zie vorig blog-artikel). Op dag 2 hoefde ik alleen te fluffen met de afro pick.

Dag 1, 2 en 3!

Niet alleen zijn de witte vlokken te zien, maar mijn hoofdhuid jeukt en schilfert hierdoor. Lijkt wel alsof er een flinke build-up is ontstaan. Het voelt vies aan!

Mijn tip: Check je producten of ze goed samengaan door middel van de klontering test. Check het voordat je begint op wash day! Zorg dat je de tijd neemt een goede combinatie van haarproducten te vinden. Zodat je langer van je haar kan genieten tussen de wash days in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top