Volumineus haar

CG methodeLeave a Comment on Volumineus haar

Volumineus haar

Voorheen zei ik altijd tegen mensen dat ik niet zoveel haar heb, als men denkt. Het is voornamelijk lucht wat tussen de haren zit! Hierdoor lijkt het voller en lijkt het alsof ik veel haar heb.

Drie foto’s van mij op verschillende leeftijden met verschillende kapsels. 1983 | 1993 | 2003

1983: toen al een bos haar
😄
1993: jarenlang een bobline (geen krul, maar slag) gehad. Elke keer als ik naar de kapper ging brak de schaar af tijdens het knippen en de kam tijdens het kammen (of braken zelfs de kartels van de borstel af tijdens het borstelen)
😂🙈
2003: voor het eerst mijn haar in laagjes laten knippen waardoor je meer krul aan de zijkanten zag. Volume werd hierdoor iets minder.

Geloof het of niet. In mijn jeugd werd ik gepest onder andere om mijn haren. Ik was me niet bewust dat ik een enorm pluizig haar had als tenger meisje. En daarbij kwam dat haarverzorging niet in mij op kwam. Poeh dat heeft mijn zelfvertrouwen enorm aangetast. Ik heb me heel lang geschaamd voor mijn haarvolume, dat ik bijna altijd mijn haren vast had en als ik mijn haren los deed, deed ik er alles aan om de kroes en pluis te verbergen. Ik hoopte op een good hair day: veel krullen in plaats van veel pluis. Er waren good hair days, maar lang niet altijd!

Als tiener met pluis haar

Nu ik bezig ben met de Curly Girl Methode weet ik beter..

Ik heb:

  • Veel haar qua dichtheid
  • Grof haar: één haar lijkt wel draad
  • Niet één krultype, maar meerdere!
  • Meerdere kruinen
  • Haren die in verschillende richtingen groeien

Een ingeving: waarom al het pluis verbergen terwijl het eigenlijk een stuk is wat bij mij hoort?

Een stuk acceptatie: Ik ben gelukkig en blij met mijn haar zoals het nu is. Het maakt mij niet uit of het de ene dag beter zit dan de andere dag. Het hoeft niet perfect te zitten.

Door de curly girl community op social media kwam ik er gauw achter dat men juist volume met het liefst een mooie kruldefinitie wil creëren. Hoe meer volume, hoe beter! Hmm, hoef ik me toch niet te schamen voor mijn volume!

Ik ben met de Curly Girl Methode begonnen voor mezelf, waarbij een goede haarverzorging van belang is mijn van nature droog pluizig haar te onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top