Wat is de Curly Girl Methode?

CG methodeLeave a Comment on Wat is de Curly Girl Methode?

Wat is de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode (ook CG genoemd) is bedacht door Lorraine Massey. In het boek ‘Curly Girl The Handbook’ schrijft zij uitvoerig over deze methode.

Het is een verzorgingsmethode om krullend haar op een zo natuurlijk mogelijke manier te verzorgen door haarproducten zonder sulfaten, parabenen, siliconen en uitdrogende alcoholen te gebruiken. Dit geldt niet alleen voor krullend haar. Ook mensen met steil/stijl haar kunnen er profijt van hebben.

Het vermijden van bepaalde ingrediënten in haarproducten en op een andere manier (verschillende technieken) het haar wassen, drogen en stylen is al eerder bekend bij mensen met kroeshaar. Echter is het door Lorraine Massey naar een breder publiek gebracht. Zij heeft de verzamelnaam Curly Girl Methode bedacht.

Mijn ervaring met de Curly Girl Methode

Toen ik voor eerst hoorde over CG werd ik enthousiast! De zoektocht is begonnen! Geen shampoo meer, alleen wassen met conditioner? Je haareigenschappen bepalen. Wat zijn haareigenschappen? Welke haarproducten zijn CG vriendelijk? Er zijn vele CG termen en manieren zoals proteïne en moisture, ploppen en verschillende (styling)technieken zoals S.O.T.C., S.T.C., L.O.C., L.C.O. Wat betekenen deze afkortingen? Wat is ploppen? Wat is proteïne? Wat is moisture?

In augustus 2019: Ik vind het overweldigend. Zoveel vragen, zoveel te onthouden en toch ga ik aan de slag. Er bestaat geen perfect moment en ik dacht ik ga beginnen!

Mijn interpretatie van de Curly Girl Methode is het volgende: Bereid zijn oude gewoonten op te geven en een nieuwe haar(verzorging) routine aanleren. Geduld is de key! Leren luisteren naar wat het haar wilt dan doen wat ik wil was een belangrijke mindswitch geweest toen ik 2 maanden CG volgde.

Binnenkort zal ik meer informatie over de verschillende CG termen geven en meer vertellen over de verschillende CG verzorgingstechnieken en manieren.

Het boek is te verkrijgen bij bol.com: **Curly Girl The Handbook

** Affiliate link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top