Hoe ben ik in aanraking gekomen met de Curly Girl Methode?

CG methodeLeave a Comment on Hoe ben ik in aanraking gekomen met de Curly Girl Methode?

Hoe ben ik in aanraking gekomen met de Curly Girl Methode?

Op een regenachtige dag in augustus 2019 was ik in een winkel beland waar je kappersbenodigdheden, haarproducten en accessoires kunt kopen. Ik had vragen over keratine behandeling én zo nodig het keratine product -Olaplex 3- te kopen.

Vragen…

Ik werd te woord gestaan door een vriendelijke winkel medewerkster en ik legde mijn vraag voor over mijn interesse in een keratine behandeling. Kijkt ze me aan en vraagt het volgende:

Vraag 1. Mag ik aan je haren voelen? Mijn antwoord: Ja natuurlijk! Ik haal mijn droge pluizige haar uit de knot en ik laat haar aan mijn haren zitten. Ze trekt aan een pluk en maakt een bepaalde beweging met haar vinger om de pluk.

Vraag 2. Ken je de Curly Girl Methode? Mijn antwoord: Nee! Nog nooit van gehoord! Wat is dat vraag ik vol belangstelling.

Vraag 3. Ben je lid van de CG methode groep op Facebook? Mijn antwoord: Nee, ik ken de groep nog niet!

Vraag 4. Heb je je telefoon bij je? Mijn antwoord: Ja, die heb ik in mijn tas liggen. Ik haal mijn telefoon uit mijn tas en open de Facebook app. Ik geef haar mijn telefoon en ze zoekt voor mij de groep The Curls Cult op. Ik tik aan dat ik graag lid wil worden van de groep. Nog een aantal vragen beantwoorden voordat mijn verzoek geaccepteerd wordt.. klaar!

Tip: Veel erover lezen!

Interessant, voordat ik de winkel verlaat, vertelt ze in eigen woorden wat de Curly Girl Methode is: een verzorgingsmethode waarbij je haarproducten met sulfaten, parabenen, siliconen, uitdrogende alcoholen en minerale oliën vermijdt!

Verder kreeg ik de tip mee The Curls Cult nauwlettend te volgen omdat er veel informatie wordt gedeeld en vele curly girls delen hun persoonlijke ervaringen in de groep. Het is.. veel lezen!

Inspiratiebronnen

De dagen erna las ik heel veel berichten in The Curls Cult, ontdekte ik langzamerhand handige lijsten vol informatie over haareigenschappen, proteïne/moisture en zoveel meer! De vragen worden snel beantwoord door Marielouise en Judith en dat is fijn!

In het begin had ik een extra lijstje nodig en ik ging googlen. Kom ik uit op Elke’s blog: Hoe begin je met de Curly Girl Methode? Elke, een moeder uit Drenthe die vooral over moederschap blogt, heeft een stuk geschreven over de Curly Girl Methode. Duidelijk omschreven en er staat een handige link om je haareigenschappen te bepalen. Zo werd het duidelijker voor mij.

Ook kwam ik vaak uit op de website van Macblogster, die over beauty, krullen en mode blogt. Angela legt alles uitgebreid stapsgewijs uit. Niet alleen over de verzorging van het haar, maar ook reviews van haarproducten en accessoires worden besproken.

Instagram

Hier een aantal voorbeelden van curly girls die ik op Instagram volg. Ze hebben allemaal een toffe Instagram feed. Ze zijn ieder op hun eigen manier duidelijk in tekst en beeld: Heel informatief en behulpzaam!

Achter elke username vermeld ik de link naar hun website en eventuele YouTube channel.

@ingecurls website

@curlysayn website en YouTube channel

@honestlizhere website en YouTube channel

@thedelanoys YouTube channel

@krullenclub_curlsclub website en YouTube channel en Krullenacademie

Uiteraard volg ik ook @thecurlscult, @elkeblogt en @macblogster op Instagram!

YouTube

Op YouTube volg ik de volgende inspirerende curly girls die je echt niet moet missen: Manes by Mell, Bounce Curl, Alyssarxs, Joy Before Her, Curlsandblondies, Jayme Jo

Ik volg ze ook op Instagram:

Manes by Mell: @manesbymell

Bounce Curl: @bouncecurl & @MisMmo

Alyssarxs: @alyssarxs

Joy Before Her: @kellyshahbazian

Curlsandblondies: @curlsandblondies

Jayme Jo: @jaymejo_

Snel en handig!

Als ik op het punt sta een haarproduct online te bestellen of in de winkel te kopen, controleer ik 1. of het product CG is en 2. of het proteïne bevat door gebruik te maken van de zoekfunctie van The Curls Cult op Facebook. Én sinds ik het product sheet van @ingecurls heb, pak ik snel het overzicht erbij! Lekker snel en handig!

De zoekfunctie van Fb groep: The Curls Cult

Product sheet van @ingecurls, te bestellen via haar website

Dankzij bovengenoemde inspiratiebronnen ben ik vol enthousiasme de Curly Girl Methode begonnen en leer ik elke dag meer curly girl dingen!

Wat een regenachtige dag in augustus wel niet teweeg kan brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top