10 maanden CG Journey; de rol en impact van social media

Mijn CG journeyLeave a Comment on 10 maanden CG Journey; de rol en impact van social media

10 maanden CG Journey; de rol en impact van social media

Inmiddels ben ik 10 maanden bezig met de Curly Girl Methode! Wat gaat de tijd snel, maar aan de andere kant lijkt het alsof ik langer bezig ben. Dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat ik er dagelijks mee bezig ben.

2019 pre-CG vs 2020 10 maanden CG

Vanaf begin af aan heb ik mezelf voorgenomen om mijn curly journey, het volgen van de Curly Girl Methode, bij te houden. Ik ben in augustus 2019 gestart met mijn Instagram account. Daarnaast startte ik na enige twijfel een maand later mijn eigen YouTube kanaal en deze blog. Sinds een paar maanden heb ik TikTok ontdekt! Ik heb ook een Snapchat account aangemaakt.

Instagram en Facebook pagina:

De stap om mijn vorderingen op Instagram bij te houden was niet groot. Mijn favoriete social media platform is Instagram! Hier houd ik mijn curly journey bijna dagelijks bij. Mijn Facebook pagina ‘Keriting S’ is gekoppeld aan mijn Instagram. Wat betekent dat de meeste posts op Instagram automatisch op mijn Facebook pagina geplaatst worden. Zo handig!

YouTube:

Voor het eerst in mijn leven ben ik begonnen met mijn YouTube kanaal, genaamd ‘Keriting S’. Wat vond ik dat spannend! Ik gebruikte voor die tijd alleen YouTube om andermans video’s te kijken. Het idee om mijn eigen video’s te delen op dit platform was buiten mijn comfort zone. En toch heb ik het gedaan en ik heb tot nu toe absoluut geen spijt van. Om de week of om de twee weken upload ik een video.

TikTok:

TikTok heb ik nog niet lang geleden ontdekt. Ik ontdekte al snel dat ik Tiktok kon inzetten om mijn ideeën tot leven te brengen. Het is een leuke manier korte filmpjes van maximaal 60 seconden te maken met de vele filters en effecten wat TikTok te bieden heeft.

Bloggen:

Wat betreft bloggen heb ik een paar keer een poging gewaagd, jaren geleden voordat bloggen trendy werd, maar ben er niet verder mee gegaan. Het is een groot verschil als je blogt als experiment of als je blogt over iets wat je echt leuk vindt. Toentertijd was het een fase van experimenteren.

Bloggen in het Nederlands of Engels?

Met Instagram en mijn YouTube kanaal heb ik na zeven maanden besloten Engelstalig verder te gaan. Omdat de meeste kijkers en volgers op deze social media platforms uit het buitenland komen.

In mijn eerste blog-artikel ‘Wel of niet bloggen?’ zat ik te struggelen in welke taal ik zou gaan bloggen. Tot nu toe heb ik twee artikelen in het Engels geschreven en de rest is in het Nederlands. Af en toe vraag ik me af wat beste is. Maar aan de hand van de statistieken van deze blog zie ik dat de meeste bezoekers uit Nederland komen. Voorlopig gaat deze blog in het Nederlands verder.

Conclusie

Ik heb er veel plezier in content te maken. Ik vind het leuk social media in te zetten om mijn curly journey vast te leggen als een soort dagboek, documentatie. En het mooiste van dit alles is dat ik andere curlies op Instagram heb leren kennen en dat we elkaar in onze curly journey steunen. De curly community op Instagram is een vriendelijke en fijne community. Ik vind het fijn hierin deel uit te maken. Ik ben heel dankbaar dat er nieuwe vriendschappen zijn ontstaan tijdens mijn curly journey, de Curly Girl Methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top